Stilte in Beweging focust zich op de overgangen die we dagelijks maken in ons leven. Van een inademing naar een uitademing, van de dag naar de nacht, van werk naar kinderen, van inspanning naar ontspanning, we maken er ontelbare per dag en we zijn er ons vaak maar van een paar bewust. Juist die bewustwording stelt ons instaat om de (fysieke) beweging, hoe groot of hoe klein ook, gerichter (met de juiste intentie) in te zetten. De mentale beweging volgt.

Denk hier maar eens aan: vaak vormt een geplande activiteit (beweging) een hobbel voor andere activiteiten. ‘Ik moet eerst afwassen, voordat ik kan gaan tennissen. Ik wil niet afwassen, dus er wordt ook niet getennist.’

Het leert je te vertragen en te versnellen op de juiste momenten (timing). En het leert je even stil te worden en te zijn. Dat is vooral oefening en dat is dus ook wat we gaan doen.

Tijdens de sessie zal ik (Floris Loeff) wat meer gedachtegoed achter deze bewegingen vertellen.

Concreet betekent dat dat we tijdens de sessie ons bewust(er) worden van de overgangen, door deze in beweging te maken en daarbij te focussen op die fysieke beweging. Wat gebeurt er in het lichaam en wat kan ik daarmee?

We gaan vertragen en versnellen.

We gaan stil zijn in beweging en we gaan bewegen in stilte. Daarbij bestuderen we de ademhaling zonder te forceren.

We gaan bewegen op muziek en we gaan van inspanning naar ontspanning (hard naar zacht).

Ik ben geen leraar. De methodiek die ik overdraag heb ik door eigen ervaring aangeleerd en zie ik als een verworvenheid die mij meer inzicht, rust en uiteindelijk levensvreugde brengt. In ons samenzijn kan ieder aan de hand van de methodiek zijn of haar eigen intentie onderzoeken en, indien gewenst, delen. Dat lijkt mij fijn en zinvol.

Stilte in Beweging in de stad, overgang naar de winter

Zondag 25 oktober 2020, 10.00-11.45 (9.45 deur open) / Prijs 17,50 euro, max 12 personen

Vrijdag 30 oktober 2020, 19.30-21.15 (19.15 deur open) / Prijs 17,50 euro, max 12 personen

Zaterdag 31 oktober 2020, 15.30-17.15 (15.15 deur open) / Prijs 17,50 euro, max 12 personen

Locatie: Stadsoase Naar Zee

Draag comfortabele kleding (gemakkelijk om in te bewegen) tijdens de sessie. Bij droog weer vindt een deel van het programma buiten plaats. Indien gewenst kunnen we na afloop op 25 en 31 oktober een kop soep drinken (deze zal ik zelf maken @ 5 euro p.p., graag doorgeven ;-))

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar Floris Loef: floris.loeff@gmail.com